2 Section

Mariano Rodriguez

Hösten 1966 ankommer ett tåg till Stockholms central med Mariano Rodriguez från spanska Salamanca. Stockholm är då en plats där få äter ute. Utbudet består av husmanskost och på enstaka finkrogar, kontinentala inslag. Uppväxt i ett hem på den spanska landsbygden där mamma Maria försedde fester och bröllop i byarna med inhemska läckerheter spenderar Mariano all extra tid i köken på de hotell och restauranger som ger honom hans första svenska jobb. Han drömmer om att introducera svenskarna till de smaker han själv saknar. Fruktig olivolja, matiga oliver, nötig Pata Negra. Så 1984, erbjuds han att i helt egen regi driva en restaurang och kan äntligen etablera sig inom sitt hjärteområde.

Efter att ha etablerat sju restauranger tar Mariano nästa steg. 1995 startar han Viña Española och 1997 Salmantinos Delikatesser. Båda med högkvalitativ import från småskaliga producenter. Ingredienserna i vårt vin och våra delikatesser är varor  sprungna ur passion, kombinerat med ett genuint hantverk baserat på naturliga råvaror. Och hittar du inte Mariano här eller mittöver gatan bland sina älskade varor är han i Spanien på jakt efter nya smaker.

2012 erhöll Mariano Rodriguez och Salmantinos Delikatesser Hedersbetygelse för förtjänstfull och utvecklingsfrämjande insats för gastronomien av M. Sandahl Foundation.

2014 erhöll Mariano Rodriguez Spanska statens utmärkelse för sina insatser för spansk matkultur i utlandet. Och Stockholm har tack vare Mariano blivit en stad där vi numer kan få ta del av allt det goda som Spanien har att erbjuda.

Vi är ett familjeföretag och det är så vi arbetar tillsammans med kunder och leverantörer, alla som en stor familj.
The Spanish way!